HINUS

Nagrada J.J.Strossmayer Nagrada ”J.J.Strossmayer” za najuspješniji izdavački pothvat s područja prirodnih znanosti 1998. koju dodjeljuju HAZU i ZV

Nagrada J.J.Strossmayer Nagrada ”J.J.Strossmayer” za najuspješniju znanstvenu knjigu s područja prirodnih znanosti 2001. koju dodjeljuju HAZU i ZV

LIKOPEN U RAJČICI

Autori: MARKOVIĆ, HRUŠKAR, VAHČIĆ

ISBN: 978-953-6904-24-2
Format: 24×17 cm
Broj stranica: 94
Uvez: Broširani

Knjigu možete besplatno preuzeti samo za osobnu upotrebu. Ne smijete je stavljati na druge mrežne stranice, umnožavati je ili koristiti za bilo koju komercijalnu svrhu.

 

Knjiga je priručnik Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu namijenjen prvenstveno studentima Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji su upisali preddiplomski studij Prehrambena tehnologija i Nutricionizam te diplomski studij Prehrambeno inženjerstvo, Upravljanje sigurnošću hrane i Nutricionizam.

Priručnik također može služiti studentima Agronomskog fakulteta i Farmaceutsko- biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Prehrambeno tehnološkog fakulteta i Poljoprivrednog fakulteta Sveučilišta “J. J. Strossmayer” u Osijeku, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku, Kemijsko-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Epidemiološka istraživanja o ulozi likopena u očuvanju zdravlja i sprječavanju bolesti ističu vrijednost tog crvenog pigmenta iz prehrambenih izvora i to najviše iz rajčice i proizvoda od rajčice, što te prehrambene proizvode čini posebno dragocjenim. To je takvo djelo u kojem su razmotrene najnovije znanstvene spoznaje o likopenu, antioksidansu s potencijalnim funkcionalnim učincima.

Knjigu možete besplatno preuzeti samo za osobnu upotrebu. Ne smijete je stavljati na druge mrežne stranice, umnožavati je ili koristiti za bilo koju komercijalnu svrhu.

Pregledajte knjigu

 

Preuzmite knjigu

LIKOPEN-U-RAJCICI