HINUS

Nagrada J.J.Strossmayer Nagrada ”J.J.Strossmayer” za najuspješniji izdavački pothvat s područja prirodnih znanosti 1998. koju dodjeljuju HAZU i ZV

Nagrada J.J.Strossmayer Nagrada ”J.J.Strossmayer” za najuspješniju znanstvenu knjigu s područja prirodnih znanosti 2001. koju dodjeljuju HAZU i ZV

O nama

HINUS je poduzeće koje se bavi izdavanjem knjiga za pripremu državne mature i prijemnih ispita na fakultetima, sveučilišnih udžbenika i drugih vrijednih knjiga.

Kao poduzeće, osnovani smo 1991. nastavivši tradiciju privatnog nakladništva koje je vlasnik Hrvoje Zrnčić započeo školske godine 1987./88.

Oduvijek smo htjeli biti malo poduzeće s kvalitetnim izdanjima. Mali smo i danas, nakon više od dva desetljeća. Tu smo još uvijek zahvaljujući prvenstveno kvaliteti naših knjiga jer bez nje nema uspješnog dugogodišnjeg poslovanja.

Priznanje za kvalitetan rad naše tvrtke su i dvije prestižne izdavačke nagrade “J. J. Strossmayer” koje dodjeljuju Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i Zagrebački velesajam – 1998. dodijeljena nam je nagrada u kategoriji za najuspješniji izdavački pothvat s područja prirodnih znanosti, a 2000. nagrada u kategoriji za najbolje znanstveno djelo, također s područja prirodnih znanosti.

Knjige za pripremu matura i prijemnih ispita izdajemo od 1987., najdulje od svih u Hrvatskoj.